یکی از مواردی را که می توان زنگ خطر برای استفاده از آسانسور به حساب آورد، عمر بالای ۱۰ سال آن است. اینجاست که کاربران آن نیز با مشکلات عدیده ای روبرو می شوند. زیرا به تدریج از کاربرد مفید و ایمنی آسانسور طی زمان کاسته می شود. نتیجتا بازسازی آسانسور حائز اهمیت خواهد شد. با نوسازی آسانسورهای قدیمی، می توان آنها را با فناوری های جدید آداپته کرد. در نتیجه هم می توان ایمنی بیشتری داشت و هم عملکرد بهینه تری را از آنها دید. علاوه بر این بر زیبایی ظاهری آسانسور کهنه افزوده می شود. با ما تا انتهای این مقاله از Behsavaranهمراه باشید تا نکاتی مناسب را جهت بازسازی آسانسور برای شما مخاطب عزیز شرح دهیم.
ضرورت بازسازی آسانسور های قدیمی
پس از دریافت فرمان از طرف شما به عنوان یک کاربر، دیگر هیچ کنترلی بر روی آسانسور و سیستم آن نخواهید داشت. فراموش نکنید که یک آسانسور در درجه اول باید امنیت صد درصدی مسافران خود را تامین کند.
بنابراین بدترین اتفاقی که می تواند به وسیله آسانسور کهنه حادث شود ایستادن آن میان زمین و هواست یا باز شدن در آسانسور که می تواند امنیت کاربر را به شدت تهدید کند. شاید این وضعیت برای همه افراد ترسناک نباشد اما مطمئناً برای افراد پیر و افرادی با شرایط خاص می تواند استرس زا باشد. بنابراین مهم است تا فاکتورهایی که منجر به نیاز به بازسازی آسانسور می شود تحت نظر داشته باشید. این فاتورها شامل مواردی همچون استفاده مداوم و نگهداری غیر اصولی از آسانسور می شود. عوامل یاد شده بر ایمنی شما در آسانسور و سرعت و کیفیت حرکت تاثیر شایان توجهی دارد. از طرفی استهلاک قطعات منجر می شود تا هدر رفت انرژی بالا رود. علت پایین بودن کیفیت جابجایی آسانسورهای قدیمی علاوه بر خوردگی قطعات، استفاده از تکنولوژی قدیمی نیز هست. شایان ذکر است استهلاک قطعات منجر به کندی حرکت یا بروز لرزش ها در حین حرکت می شود. همه بر این نکته واقف هستند که وجود آسانسور در یک ساختمان بر کاهش هزینه جابجایی تاثیر شگرفی دارد. فقط جابجایی وسایل و افراد را در یک هتل در نظر بگیرید.
مطمئنا با از کار افتادن آسانسور مشکلات عدیده ای پیش خواهد آمد. یکی از آنها هدر رفتن زمان است که اثر مستقیم روی افزایش هزینه ها دارد. برای مثال با کند شدن سرویس دهی هتل به طبقات متعدد، این هزینه تحمیل شده راحت تر رویت میشود. حتی وجود آسانسور های بی کیفیت در یک سازمان که خدماتی را ارائه می دهد اثرات مستقیم روانی روی ارباب رجوع خواهد داشت. زیرا وجود یک آسانسور کهنه با لرزش فراوان و سرعت حرکت بسیار کند، این حس را به مراجعه کننده القا می کند که سازمان است از طراوت و جنب وجوش کافی در ارائه خدمات برخوردار نیست. ایجاد اختلال در جریان هوا مابین چاه آسانسور و کابین آن نیز از دیگر مشکلات یک آسانسور فرسوده است. فرسودگی در سیم های بکسل آسانسور و صدای ناهنجار فن های قدیمی را نیز می توان از عوامل آزار دهنده ذکر کرد.
مزایای بازسازی و تعمیر آسانسور
با کاهش استهلاک از طریق تهیه قطعات مناسب و بازسازی آسانسور می توانید این هزینه را کاهش دهید.
به این شکل هزینه های حاصل از مصرف انرژی نیز کاهش پیدا می کند. در کنار کاهش مصرف انرژی کیفیت جابجایی آسانسور نیز افزایش می یابد. با تعویض قطعات و نوسازی آسانسور می توانید کیفیت سواری را نیز بالاتر برد. از طرفی باید توجه شود که آسانسور از لوازم ساختمانی بسیار گرانقیمت به حساب می آید. در نتیجه تعویض تمامی آن هزینه هنگفت روی دست ساکنین ساختمان می گذارد. بنابراین تعویض قطعات و نوسازی آن می تواند با هزینه بسیار کمتر انجام بگیرد. آسانسور دستگاهی پیچیده است که از کابل های متعدد و حسگرهای کامپیوتری تشکیل شده است. همانطور که گفته شد با گذشت زمان قطعات آسانسور اضمحلال پیدا می کند و در نتیجه نیاز به تعویض و نوسازی آنها خواهد بود. شما با بازسازی آسانسور بهینه می توانید عمر مفید آسانسور را افزایش دهید. در نتیجه در کاهش هزینه صرفه جویی کنید.
در کل باید بدانید که هزینه تعمیر آسانسور بسیار بالاست بنابراین باید هرچه زودتر در صورت مشاهده مشکل دست به اقدام بزنید. علاوه بر موارد گفته شده توجه به ظاهر آسانسور و بهبود وضعیت آن موجب بهبود ظاهر ساختمان می شود. متعاقبا در زیباسازی ساختمان تاثیر بسزایی خواهد داشت.
بی شک یک آسانسور تعمیر شده در صرفه جویی زمان کاربران تاثیر شگرفی دارد. با تعمیر آسانسور کاربران می توانند با سرعت بسیار بیشتری کارهای خود را انجام دهند و جابه جا شوند. بازسازی آسانسور با برداشتن اتاق موتور خود به افزایش فضا در ساختمان کمک می کند. به نحوی که از این فضا می توان برای نگهداری سایر ابزارالات ساختمان یا انبار بهره برد. همین موضوع به کوچک سازی و بهینه سازی محیط ساختمان کمک می کند. از دیگر مزایای تعمیر آسانسور می توان به از بین بردن عوامل آزار دهنده مثل لرزش، تکان و سر و صدا اشاره کرد همین موارد به ظاهر کوچک تضعیف کننده آسایش شمرده می شوند. درست است که تعمیر و مدرن سازی آسانسور امری گراند به نظر می رسد اما در دراز مدت این کار باعث صرفه جویی در هزینه ها خواهد شد.
بخش های مختلف بازسازی آسانسور
نوسازی آسانسور در هر بخش منحصر به فرد است، بنابراین روند کار برای هر قسمت متفاوت خواهد بود به طور کلی، اجزای زیر در فرایند نوسازی در نظر گرفته می شوند:
بازسازی کابین آسانسور
در کل هر کابین آسانسور حداکثر باید بعد از ۱۰ تا ۱۵ سال بازسازی شود. زیرا پس از این مدت زمان دیگر قابلیت پاسخگویی به ترافیک سواری کاربران را نخواهد داشت.
از دیگر بخش هایی که باید در بخش کابین، تعویض گردد کابل ها است. علاوه بر این، تراز کردن ریل ها و همچنین پیستون هیدرولیک آسانسور نیز باید در دستور کار قرار بگیرد. تابلو برق آسانسور هم با اینکه عمر مفید طولانی تری دارد، طی عملیات بازسازی آسانسور در حیطه نوسازی کابین قرار می گیرد. مورد دیگری که در بازسازی کابین ها مد نظر قرار می گیرد کفپوش کابین آسانسور است. امروزه تلاش می شود تا از کفی های استفاده شود که در مقابل عوامل محیطی و یا احتمال ایجاد خط و خش و یا فشار مقاوم باشند. در ابتدا از کفپوش های سرامیکی در آسانسور ها استفاده می شد اما با توجه به اینکه این کفپوش ها پس از مدتی فرسوده و ساییده می شوند استفاده از آنها کنار تقریباً کنار گذاشته شده است.
درب آسانسور ها
از جمله بخش های مهم حین بازسازی درب آسانسور است. این بخش را می توان به شکل تلسکوپی سانترال و یا اتوبوسی طراحی کرد. لازم به ذکر است که جنس درب می تواند از استیل شیشه یا فولاد باشد.
بازسازی سقف آسانسور
باید بدانید در طراحی سقف آسانسور تنها مسئله زیبایی سازی، حائز اهمیت نیست. این بخش از آن رو مهم است که نقش مهمی در تهویه هوا و نورپردازی برای آن متصور شده است. علاوه بر این باید زیبایی سقف با در نظر گرفتن خروجی هوا به بهترین شکل ممکن در نظر گرفته شود. ضمن اینکه لامپ های روشنایی بخش کابین باید درست انتخاب شوند تا به زیبایی محیط آن افزوده شود.
تعویض دستگیره آسانسور
از دیگر مواردی که در بازسازی آسانسور بدان پرداخته می شود تعویض دستگیره است. دستگیره های آسانسور ممکن است به دلیل سایش و یا همچنین پریدن رنگ یا شل شدن پیچ و مهره نیاز به تعویض داشته باشند. این بخش از آن جهت حائز اهمیت است که با امنیت افراد رابطه مستقیم دارد. زیرا بسیاری از کاربران به دستگیره آسانسور به عنوان تکیه گاه، تکیه می کنند. برای مثال افراد مسن و خردسال برای حفظ تعادل خود از دستگیره بهره می برند. علاوه بر این دستگیره ها و توجه به آنها نقش مهمی در زیباسازی بخش داخلی کابین برعهده دارند. لازم به ذکر است که در بازسازی، از دستگیره هایی با جنس استیل ضد زنگ بیشتر استفاده می شود.
قیمت بازسازی آسانسور
فاکتور های اثرگذار بر هزینه بنوسازی آسانسور و تزئینات مربوط به کابین آن موارد مختلفی را در بر میگیرد. فرایند بازسازی آسانسور می تواند به شکل فنی باشد. البته تمرکز بازسازی می تواند بر مواردی همچون موتور و یا تزئینات کابین نیز قرار بگیرد. در هر صورت، خواه تمرکز بازسازی بر روی هر کدام از بخش ها باشد یا کل قطعات، باید از قیمت حدودی آن با خبر باشید. برای مثال نوع کفی، نوع نورپردازی و تزئینات آسانسور، جنس پنل انتخابی و حتی شرکتی که این خدمات را ارائه می دهد، بر هزینه نهایی برای بازسازی اثرگذار است. در کل متوسط قیمت بازسازی یک واحد آسانسور 6,000,000تومان و بیشینه قیمت برای آن حدود 13,000,000تومان برآورد می شود.
جمع بندی:
توجه به مدرن سازی و بازسازی آسانسورهای قدیمی این امکان را فراهم می کند تا امنیت کاربران حفظ شود. میزان مصرف انرژی کاهش و کارایی ساختمان بالا رود. علاوه بر این سرعت و همچنین کیفیت جابجایی فزونی یابد. همه این موارد تاثیر مستقیمی بر بازده افراد ساکن در ساختمان دارد. در صورت نیاز جهت گرفتن مشاوره می توانید با گروه Behsavaran تماس بگیرید. ما آماده هستیم تا سوالات شما را حول بازسازی آسانسور کهنه ساختمان تان به صورت رایگان پاسخ دهیم.
اگر در این زمینه سوالاتی داشتید میتوانید از طریق نظرات همین صفحه یا همینطور از طریق تماس با ما با تیم behsavaran در میان بگذارید ما نیز سعی خواهیم کرد در کمترین زمان ممکن پاسخ گوی شما عزیزان باشیم.