درباره آسانسور

قوانین آپارتمان‌نشینی در مورد آسانسور چیست

قوانین آسانسور در آپارتمان

قوانین آسانسور در آپارتمان

 

از آسانسورها برای جا به جایی افراد و وسایل به طبقه های بالا استفاده می کنند. در زمان گذشته از آسانسور شرکت ها فقط برای حمل بار از آن استفاده می شد ولی با گذر زمان از این وسیله برقی در خانه ها یا ساختمان ها استفاده شده است.مردم ساکنین شهرها به خاطر نبودن فضا مجبور شده اند که اقدام به ساختن ساختمان های چند طبقه بکنند و برای اینکه رفت و آمد ساکنین آپارتمان ها در رفت و آمد از پله ها دچار مشکلات نشوند، آسانسور را در آپارتمان ها نصب کرده اند. ولی با این حال استفاده از آسانسور در آپارتمان ها باعث به وجود آمدن مشکلاتی بین ساکنین آن جا شده است و مشکلات به وجود آمده توسط آن مانند استفاده نادرست ساکنین آپارتمان از آسانسور و سر و صدای آسانسور که باعث ناراحتی ساکنین شده است. پس این مشکلات و مسئله های دیگر باعث شده است که قانون استفاده از آسانسور در تمام آپارتمان ها و ساختمان ها به صورت قانونی به وجود بیاید. قصد ما از نوشتن این مقاله توضیح دادن قوانین آسانسور در آپارتمان است که با استفاده از این قوانین مشکلات و اختلاف های به وجود آمده بر اثر آسانسور در بین ساکنین آپارتمان ها را از بین ببریم. آسانسور هم مانند قسمت های مشترک آپارتمان بخشی از آپارتمان به حساب می آید و این وظیفه را دارد ساکنین و بارها را به طبقه های بالا تر انتقال دهد. هم چنین امروزه زمان خرید آپارتمان و حتی اجاره آن، آسانسور را هم مد نظر می گیرند.قوانین آسانسور در آپارتمان از ابتدای به وجود آمدن تمام سعی و تلاش خود را کرده است که مشکلات و اختلافات ساکنین را حل کنند.

قانون استفاده آسانسور و پرداختن هزینه های ان توسط ساکنین

قانون استفاده آسانسور و پرداختن هزینه

قانون استفاده آسانسور و پرداختن هزینه

 

طبق ماده ۲۳ قانون تملک آپارتمان ها خیلی سریع و به طور واضح به موضوع آسانسور پرداخته شده است و در این رابطه بیان کرده است که به هیچ عنوان اعتراض ساکنین طبقه های هم کف و طبقه های اول در رابطه با پرداخت نکردن هزینه های آسانسور به خاطر این که از آسانسور استفاده نمی کنند، پذیرفته نمی شود. این قانون به خاطر این که ساکنین طبقه های اول و هم کف این ادعا را داشتند که رفت و آمدی با آسانسور ندارند و هیچگونه استفاده ای از آن ندارند پس چرا باید هزینه های تعمیر و نگه داری از آسانسور را باید پرداخت کنند. به خاطر این موضوع این قانون برای پرداخت هزینه های آسانسور وصف شده است تا به سایر ساکنین آپارتمان ها کمک و از حق و حقوق آنها دفاع کند و در این صورت تمام هزینه های بخش مشاع به عهده تمام ساکنین حتی ساکنین طبقات اول و هم کف است.

قانون خالی بودن واحد مسکونی یا تجاری به خاطر پرداخت نکردن شارژ آسانسور

قانون خالی بودن واحد مسکونی

قانون خالی بودن واحد مسکونی

طبق ماده ۴ قانون تملک آپارتمان ها در مورد همه  ی بخش های مشاع ساختمان است حق شارژ آسانسور به صورت ماهانه برای تمام واحدهای ساختمان اجباری است و فرقی نمی کند که واحد آپارتمان خالی یا پر باشد.این قانون و اجبار تاثیری در استفاده کردن یا استفاده نکردن از قسمت های مشاع برای پرداخت یا نپرداختن حق شارژ ندارد. در اصل در این رابطه باید این گونه توضیح داد که این ماده برای تمام مالکان و ساکنین واحدهای آپارتمانی است و هم چنین نمی توان گفت که مالک یک از واحدهای آپارتمان ها خالی است دیگر لازم نیست هزینه های ساختمانی و آسانسور را بدهد. این موضوع درست نیست و پرداخت تمام بخش های مشاع ساختمان به عهده ی مالکین و مستاجران است و هیچ تاثیری در بود و نبود مالک برای پرداخت هزینه های شارژ ندارد.

قانون حمل بار با آسانسور در آپارتمان ها

قانون حمل بار با آسانسور

قانون حمل بار با آسانسور

به احتمال خیلی زیاد این اتفاق برای شما هم افتاده باشد که هنگام حمل بار با آسانسور سرایدار ساختمان جلوی شما را گرفته باشد و اجازه نمی دهد که این کار را انجام دهید. پس ساکنین آپارتمان ها نمی توانند هر وسیله ای را با آسانسور جابه جا کنند و دلیل این که نمی توان هر وسیله ای را با آسانسور جابه جا کرد به این خاطر است که امکان دارد به آسانسور صدمه وارد شود. اگر بخواهیم به صورت کلی در رابطه با حمل بار با آسانسور توضیح دهیم در برخی از ساختمان ها طبق نظر هیئت مدیره ساختمان ها حمل بار با آسانسور امکان دارد. ولی حمل بار با آسانسور از نظر قانونی و طبق ماده ۵۶ اساس کشی، حمل مصالح ساختمانی و زباله های حاصل از تعمیرات با آسانسور ممنوع است و سرایدار ساختمان در صورت مشاهده این تخلف وظیفه دارد که جلوی آن را بگیرد. ولی باز هم اگر مدیر ساختمان با حمل بار با آسانسور مشکلی نداشته باشد می توان حمل بار را با آسانسور انجام داد. یک نکته مهم در اینجا وجود دارد آن هم وزن باری است که آسانسور می تواند آن را تحمل کرد. یعنی هر آسانسوری یک وزن خاصی را دارد و وزن بیشتر از آن به آسانسور خسارت های جبران ناپذیری وارد می شود. پس مدیر ساختمان در این موارد وظیفه دارد که بارهای حملی توسط آسانسور را کنترل کند. در صورت خرابی آسانسور می توانید با شرکت آسانسور بهسواران اعتماد کنید و با آن در تماس داشته باشید تا خرابی آسانسور آپارتمان شما را با دقت بسیار بالا درست کند.

قانون بازرسی کردن آسانسور در آپارتمان ها

 

بازرسی کردن آسانسور

بازرسی کردن آسانسور

آسانسور به خاطر سادگی و استفاده آسان و راحتی که دارد، خطراتی هم دارد. به همین دلیل باید به صورت ماهانه آن را بازرسی کرد تا در صورت خرابی برخی از اجزای آن، خرابی ها را برطرف کرد. مدیرهای ساختمان می توانند بازرسی دوره ای یا ماهانه آسانسور را از طریق شرکت آسانسور بهسواران اقدام کنند تا این شرکت به صورت ماهانه برای بازدید و بررسی کردن ایمنی و عملکرد آسانسور به ساختمان ها یا آپارتمان ها مراجعه کنند. در قسمتی از قانون و مقررات ملی آپارتمان نشینی این قانون وصف شده است که باید برای کار کردن صحیح آسانسور و حفظ جان ساکنین آپارتمان ها، مدیران آپارتمان ها وظیفه دارند که بازرسی دوره ای آسانسورها را ماهانه از طریق شرکت سازنده آسانسور انجام دهند و در طول عملیات بازرسی آسانسور، باید آسانسور را از سرویس دهی خارج کنند و با نصب آگهی یا اعلامیه روی درهای تمام آسانسورها که در آپارتمان وجود دارد ساکنین را خبر دار کند تا آنها از آسانسور استفاده نکنند.

قانون نصب آسانسور

قانون نصب آسانسور

قانون نصب آسانسور

نصب کردن آسانسور در یک آپارتمان تابع هیچ قانون ویژه ای نیست ولی از یک عرف خاصی پیروی می کند. یعنی باید ببینید که آیا مکانی را برای نصب آسانسور وجود دارد یا نه؟ اغلب آپارتمان های بیشتر از سه  یا چهار طبقه باید آسانسور داشته باشند تا ساکنین طبقات بالا تر بتوانند به راحتی به آن جا دسترسی داشته باشند. هم چنین اگر در این آپارتمان ها جا یا مکان خاصی را برای نصب آسانسور در نظر گرفته نشده است در این صورت باید تمام مالکین و ساکنین آپارتمان برای نصب آسانسور با هم موافقت داشته باشند و برای نصب آسانسور یک یا چند نفر از مالک های آپارتمان نمی توانند این کار را انجام دهند و از این طریق  تجاوز به حق سایرین مالکین داشته باشند.در این صورت برای نصب آسانسور تمام مالکین باید هزینه نصب آسانسور را بدهند. برای نصب آسانسور در آپارتمان می توانید این کار را به شرکت سازنده آسانسور بهسواران بسپارید زیرا این شرکت با داشتن انواع وسایل پیشرفته و با کیفیت بالا می تواند بهترین آسانسور را برای شما درست و آن را نصب کند.

قانون پرداخت هزینه تعمیر و نگه داری از آسانسور در شارژ آپارتمان ها

قانون پرداخت هزینه تعمیر و نگه داری از آسانسور

قانون پرداخت هزینه تعمیر و نگه داری از آسانسور

همان گونه که در بالای مقاله توضیح داده شده است شارژ آپارتمان ها هزینه هایی هستند که مربوط به قسمتهای مشاع آپارتمان است و این شارژ باید توسط ساکنین و مالکین آن جا پرداخته شود. شارژ ساختمان مطابق با ماده ۴ قانون تملک آپارتمان ها طبق متراژ واحد آپارتمان حساب می شود. هم چنین هزینه هایی که بر اساس متراژ واحد حساب نمی شود به طور مساوی بین تمام واحدهای آپارتمان تقسیم می شود. پس هزینه تعمیر و نگه داری آسانسور ربطی به متراژ واحد ندارد و هزینه آن را باید تمام واحدهای آپارتمان اعم از مالک و مستاجر واحد آپارتمان به صورت یکسان آن را پرداخت کنند.

پرداخت هزینه آسانسور مربوط به مالک است یا مستاجر آن

قانون های استفاده از آسانسور برای تمام افراد ساکن آپارتمان یکی است و شارژ ماهیانه آپارتمان هم شامل هزینه های آسانسور هم است که باید آن را پرداخت کنند. پس در این صورت پرداخت هزینه شارژ در مورد مالک و مستاجر به دو بخش تقسیم می شود.بعضی از هزینه های آسانسور کلی است یعنی اگر در آپارتمانی برای بار اول بخواهند آسانسور را نصب کنند یا آن را تعویض کنند پرداخت هزینه آن به عهده ی مالک است ولی هزینه بازرسی کردن و تعمیر آسانسور به عهده ی مستاجر است.

مسئول خسارت وارده به آسانسور چه کسی است؟

اگر در آپارتمان یکی از افراد ساکن در آن جا به آسانسور و یا اموال عمومی آپارتمان صدمه یا خسارتی وارد کند، برای جبران خسارتی که وارد شده است باید آن شخص که ساکن واحد آپارتمان است طبق تصمیم های مدیر ساختمان و قانون آسانسور در آپارتمان ها خسارتی را که وارد کرده است را جبران کند. این کار به این خاطر انجام شده است هر کسی که خسارتی را به آسانسور یا اموال عمومی آپارتمان وارد می کند خودش آن را جبران کند و دیگر سایر ساکنین مسئول کار او نیستند.

همچنین اگر در زمینه ی  قوانین آسانسور در آپارتمان سوالاتی داشتید میتوانید از طریق نظرات همین صفحه یا همینطور از طریق تماس با ما با تیم پشتیبانی behsavaran در میان بگذارید ما نیز سعی خواهیم کرد در کمترین زمان ممکن پاسخ گوی شما عزیزان باشیم.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *